s Wat staat er op het menu met Chinees nieuwjaar? | Royal delivery

Chinees nieuwjaar: wat staat er op het menu?

Chinees nieuwjaar: wat staat er op het menu?

Elk cultureel feest zijn culinaire gewoonten. New Balance Femme adidas uk In de Verenigde Staten is Thanksgiving ondenkbaar zonder kalkoen. nike italia Wat schaft de pot traditioneel wanneer Chinees nieuwjaar wordt gevierd?

Vis: een vast ingrediënt van het Chinees nieuwjaar

Integraal, compleet met graten, kop en staart. Canada Goose Zo komt de vis aan de vooravond van Chinees nieuwjaar op tafel. New Balance ct suede gum homme New Balance 993 hombre In die vorm symboliseert hij immers overvloed en rijkdom. Black Blue Jordan Shoes Daarbij wordt de kop van de vis doorgaans naar het oudste – of het meest voorname – gezelschap aan de tafel gericht. Dat geeft blijk van respect. Blijven aan het einde van de maaltijd nog restjes vis over, dan is dat een goed teken. nike air max thea blanc strass Het vormt immers de indicatie van een nieuw jaar vol voorspoed.

Zoveel mogelijk dumplings naar binnen werken

Traditioneel maken Chinese families op diezelfde oudejaarsavond vierkante dumplings. nike air max 2017 uomo T.J. Yeldon – Alabama Crimson Tide Het gaat om gehakt of fijngesneden groenten die verpakt worden in een dun laagje deeg. Vervolgens worden ze gestoomd, gebakken of gekookt.

 • Nike Air Max 90 Dames zwart
 • Gegeten worden ze pas om middernacht. new balance or bleu Air Jordan 10 Retro
  Dumplings zijn afkomstig uit de Ming en Qing-dynastieën.

 • Philadelphia 76ers
 • Ook hier is er een symbolische betekenis verbonden aan het gerecht. Men gelooft immers dat het aantal dumplings dat je verorbert tijdens de nieuwjaarsfestiviteiten verband houdt met de hoeveel geld dat je het komende jaar zal verdienen. Zoveel mogelijk dumplings eten is dan ook de boodschap!

  Ook fruit garandeert voorspoed en geluk

  Tijdens Chinees nieuwjaar zullen in het bijzonder citrusvruchten heel gegeerd zijn. louboutin femme Mandarijnen, pomelo’s en sinaasappelen worden dan gegeten omwille van hun goudkleurige schil en ronde vorm. nike air max 95 uomo Geluk en rijkdom dragen ze als symbolische betekenis in zich. Adidas Zx Flux Homme Pas Cher Let op: je koopt jouw citrusvruchten best met bladeren en stengels aan. New Balance enfants Derrick Henry Jerseys

 • Chaussures Femme Air Jordan
 • Dan weet je dat je ze nog een hele tijd kan bewaren

  Ondenkbaar: Chinees nieuwjaar zonder niangao als dessert

  Bij elk feest hoort een passend dessert. new balance prix Virginia Tech Hokies Jerseys chaussures de foot umbro Chinees nieuwjaar kan niet zonder niangao, een bijzondere cake op basis van kleefrijst. New Balance Sklep In de bereidingswijze zelf zijn er sterke regionale verschillen. South Florida Bulls Jerseys nike air max pas cher De belangrijkste ingrediënten zijn suiker, Chinese dadels en kastanjes – naast kleefrijst, uiteraard. Omwille van die rijstsoort wordt naar dit gebak verwezen met de benaming ‘kleeftaart’. Een zoet leven en warme vriendschappen, dat zijn de wensen die met dit dessertgebak worden uitgedragen. christian louboutin

 • Asics Gel Lyte 3 Donna Rosse
 • Soldes Fjallraven Kanken Smakelijk! Ook zin gekregen in Chinees? Bestel het nu bij een van onze restaurants.