s Sushi is ondenkbaar zonder deze 6 ingrediënten - Royal Delivery

Deze 6 ingrediënten zijn onmisbaar in sushi

Deze 6 ingrediënten zijn onmisbaar in sushi

Sushi wordt op grote schaal gesmaakt. Dat dit Japanse hapje vele gedaantes heeft, weet iedereen. Maar welke ingrediënten zijn onmisbaar om de meest bekende soorten sushi te bereiden?  

1.

 • Nike Air Max 90 Heren 2017
 • nike tn pas cher Rauwe vis: het meest essentiële ingrediënt

  Wie sushi zegt, zegt rauwe vis. Nike Air Icarus Ongetwijfeld wordt dit ingrediënt het meest met sushi geassocieerd, al kan het voor de vegetariërs ook zonder. adidas cloudfoam hombre De rauwe vis die gebruikt wordt, is steeds afkomstig uit de zee. Riviervissen kunnen immers schadelijke bacterieën bevatten. Die kan alleen gebruikt worden nadat hij licht gebraden of gekookt werd. Welke vissoorten de voorkeur genieten? Zalm, tonijn en makreel.  

  2. Geen sushi zonder zeewier of nori

  Heel wat soorten sushi bevatten zeewier – wat in het Japans ‘nori’ genoemd wordt.

 • Adidas Superstar Rosa Donna
 • In lang vervlogen tijden werd het eenvoudigweg van de kade geschraapt en in de zon te drogen gelegd. Vandaag wordt het zeewier – doorgaans purperwier – in speciale netten in de zee gekweekt. new balance 373 bleu orange Het oogsten gebeurt mechanisch, waarna het in dunne plakken wordt gedroogd. asics gel lyte 3 mujer Fjallraven Kanken Classic Pas wanneer het op maat versneden is, is het klaar om in sushi verwerkt te worden. air max 1 pas cher nike blazer pas cher  

  3. oakley femme pas cher Dikke, kleverige rijstkorrels of meshi

  Niet alle rijst komt in aanmerking voor sushi.

 • NIKE FREE RN
 • De korrel horen niet alleen kort en dik, maar ook – en dat nog het meest – kleverig te zijn. New Balance 577 męskie Maglie Orlando Magic Alleen zo is het mogelijk een kneedbaar en samenhangend hapje te bekomen. Tijdens de bereiding wordt rijstazijn gebruikt, waardoor de rijst een licht zurige smaak krijgt. Ook zoete rijstazijn – mirin genaamd – en zout worden toegevoegd. new balance homme u420 bleu vert De rijst kan zowel koud als lauw geserveerd worden.  

  4. Brandon Crawford Jersey air max jordan damskie 2017 nike air max pas cher Wasabi als bindende factor

  Als een uitgesproken scherpe specerij uit de Japanse keuken kennen we wasabi.

 • AIR MAX ZERO QS
 • Vaak wordt het tussen de rijst en de vis in sushigerechten verwerkt. Tennis Nike Weet dat wasabi gemaakt wordt van de wortelstam van een plant die wasabia japonica heet. Derrick Henry Jersey Dat smaakt helemaal anders dan wasabi op basis van mierikswortel. nike outlet shop Het grote verschil, naast de felgroene kleur? Echte wasabi verliest zijn scherpe smaak nadat je het hebt doorgeslikt.

 • ADIDAS ULTRA BOOST 2017
 • Compra Zapatillas Adidas Baratas Online Krijg je in een restaurant sushi voorgeschoteld waarvan je de wasabismaak nog lang blijft naproeven, dan weet je de welke gebruikt werd.  

  5. Ook zeevruchten worden in sushi gebruikt

  Naast rauwe vis worden ook zeevruchten in sushi verwerkt. Denk in het bijzonder aan garnalen, krabben en inktvis. Ze vormen een naadloze aanvulling op de vele varianten op basis van zalm, tonijn of makreel.

 • KOBE 11
 • Steeds vaker wordt ook viskuit als ingrediënt voor sushi gebruikt. Dat zijn de rijpe eieren van een vis, die nog in de eierstokken zitten. Vreemd is dat niet. Weet dat de onbevruchte viskuit van steur gebruikt wordt voor kaviaar.  

  6. Een alternatief voor vegetariërs: groenten

  Strikte vegetariërs laten niet alleen vlees maar ook vis links liggen. Fjallraven Kanken Classic Wat niet wil zeggen dat ze geen sushi eten. Air Max Zero Integendeel, tal van groenten vormen een perfect alternatief voor vis. Zo is sushi waarbij wortel, komkommer, avocado, asperge of maïs als ingrediënt gebruikt werden minstens even lekker.