s Hoe sushi eeuwen geleden buiten Japan ontstond | Royal Delivery

Hoe is sushi ontstaan? Een duik in de geschiedenis

Hoe is sushi ontstaan? Een duik in de geschiedenis

Sushi is zo’n hapje waar je makkelijk zin in krijgt. Air Jordan 18 Iemand hoeft het er maar even over te hebben en het water loopt je al in de mond. Maar hoelang sushi al gegeten wordt en hoe het is ontstaan, weten maar weinig mensen. Womens Air Jordan 3  

Het Japanse hapje dat zijn oorsprong niet in Japan kent

Sushi is een van de meest befaamde Japanse hapjes, maar merkwaardig genoeg is het niet op die plek ontstaan. Jered Weaver Jersey Het kent zijn oorsprong in Zuid-Oost Azië waar het langs de Mekong, een rivier van meer dan 4000 km, voor het eerst opdook. Nike Air Max 2017 Dames groen Air Flight 89 Dat is bijna tweeduizend jaar geleden. nike air max 2016 zwart new balance uomo trovaprezzi Gekookte rijst werd er toen als bewaarmiddel voor gezouten zoetwatervis gebruikt. AIR MAX THEA ULTRA FLYKNIT

Door het natuurlijke gistingsproces van de rijst bleef de vis tot een jaar goed. Al at men toen uitsluitend de vis en gooide men de rijst weg. Zonde!  

Rijst met een zure smaak en een rare geur

Deze bewaarmethode verspreidde zich van China naar Japan. nike tn requin Maar in Japan lustte men wel rijst bij vis en zo ging die rijst deel uitmaken van het gerecht. Landon Collins Giants Jerseys Door het gisten had die echter een licht zure smaak gekregen. Daar hadden de Japanners niets op tegen, alleen zorgde dat voor een wat rare geur. Canotte nba Donna Dat loste men op door te werken met rijstazijn. Hierdoor kon het gisten worden overgeslagen, maar de smaak bleef dezelfde.  

De snelle hap voor de drukke mens

Sushi zoals we dat vandaag kennen, ontstond in de 18de eeuw in Edo – wat vandaag Tokyo is. Justin Tucker Ravens Jerseys In eetkraampjes verkocht met rijstbolletjes met een stukje vis er overheen. Ook groenten werden toegevoegd, en zo kwam men al aardig in de buurt van de hedendaagse sushi. AIR PEGASUS 92-16 Steeds meer varianten doken op. Garrett Richards Baseball Jersey Sushi was immens populair, want het was het ideale hapje om tussendoor naar binnen te werken. adidas stan smith hombre Drukke agenda’s had men immers ook toen al.  

Uitgezwermd over de hele wereld

In 1923 kreeg Tokyo te maken met een zware aardbeving. Nike Air Max 2016 Goedkoop Heel wat kraampjes en restaurants werden vernietigd. cheap air jordans free shipping Nieuwe werden opgericht over het hele land vermits sommige eigenaren elders in Japan een nieuw leven zouden uitbouwen. Vanaf midden vorige eeuw verspreidde sushi zich ook in de Verenigde Staten, waar Aziatische immigranten het introduceerden.

  • Indiana Pacers
  • Het gezonde hapje zou van daaruit het Westen en de rest van de wereld veroveren. Canotta Utah Jazz Fjallraven Kanken No.2   Nu zin in sushi, bestel het hier.