s Hoe eet jij het liefst? | Royal Delivery Blog

Eten met stokjes, met de hand of met mes en vork. Hoe eet jij het liefst?

Eten met stokjes, met de hand of met mes en vork. Hoe eet jij het liefst?

Bestellen we eten aan huis voor een etentje met vrienden of een speciale gelegenheid, dan eten we aan een mooie, proper gedekte tafel. Cheap Fjallraven Kanken Kids

 • AIR MAX TAILWIND 8
 • Bestellen we een pizza aan huis of een wokgerecht, dan steekt het vaak niet zo nauw. asics scarpe tennis bambino Lekker gezellig met stokjes eten of met de handen smaakt ook!

  Wereldse eetgewoonten

  Met mes en vork eten, een servet op de schoot en niet met je handen eten; voor ons is het algemene tafeletiquette.

 • Air Max 90 Flyknit
 • Eetgewoonten die we hier in het westerse België gewoon zijn, gelden niet voor andere culturen. Asics Homme Pas Cher Met je handen eten, een boer laten aan tafel of met stokjes eten; het is heel gewoon in India, China en Japan. nike air max thea donna

  Over mes en vork, stokjes en handen

  Met mes en vork, met handen of toch liever met stokjes eten. nike air max 2017 grijs Hoe we onze maaltijd naar de mond brengen, verschilt van cultuur tot cultuur. Mes én vork gebruiken om te eten is niet in alle westerse landen een evidentie. In de Verenigde Staten gebruiken mensen niet noodzakelijk beiden. De vork houdt je in de rechterhand, de linkerhand rust op de schoot. nike tn rouge fjallraven kanken baratas Vele Aziatische landen maken gebruik van eetstokjes. Zo eet je bijvoorbeeld met 2 stokjes in China, Japan en Vietnam.

 • Stan Smith Donna
 • Wat voor ons vaak een hachelijke en soms ronduit gevaarlijke onderneming blijkt, is voor inwoners van Azië heel simpel. Je houdt twee dunne, even lange stokjes vast met de vingers van één hand, je grijpt als het ware het eten en beweegt het naar je mond. new balance 574 homme orange De eetstokjes zijn meestal gemaakt uit hout of bamboe. Jimmy Graham Seattle Seahawks Jersey Ook ivoren, benen en stalen stokjes worden gebruikt, zelfs eetstokjes uit been of steen zijn niet ongewoon.

 • ROSHE ONE
 • Met eetstokjes snijden is niet gemakkelijk, daarom bestaan gerechten uit stukjes vis, vlees of kip en gesneden groenten. Nike Sko Nettbutikk Alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk voorgesneden. In Arabische en Indische culturen gebruiken mensen de handen om te eten, bestek is overbodig. Fjallraven Kanken Big Je eet niet zomaar met eender welk hand. Soldes Nike Pour Femme Canotta Phoenix Suns De rechterhand gebruik je om te eten, de linkerhand is onrein. nike air max 2017 dames wit Dit hand gebruik je bij het toiletbezoek. store locator for new balance shoes Je steekt vingers nooit in je mond of raakt je lippen niet aan. nike tn 2017 homme Zo zorg je ervoor dat je speeksel niet in aanraking komt met het voedsel in de schotel.

  Net heel gewoon

  Geen geluiden maken aan tafel, niet smakken, rechtop zitten; het zijn basis tafelmanieren aan de Belgische eettafel. cheap jordans uk asics gel lyte pas cher In China bijvoorbeeld is het net gebruikelijk om te slurpen, te boeren en te smakken aan tafel. Alabama Crimson Tide Deze eetgewoonten zijn niet onbeleefd en horen bij de eetcultuur. asics femme pas cher In de Arabische eetcultuur is het de gewoonte om eten te delen. Je eet kleine hapjes en je eet van de schotels die in de buurt staat van je zitplaats. Asics Gel Lyte 3 Baratas Je likt je vingers nooit af na het eten, dit is erg onbeleefd.

 • EQUIPMENT 10 M
 • Niet enkel mes en vork

  Sommige eetgewoonten uit andere culturen vonden hun weg naar onze eettafel. nike air max 90 pas cher Spaghetti snijd je niet en draai je rond je vork.

 • NIKE CORTEZ
 • Bestel je Chinees, Japans of Thais aan huis dan krijg je er vaak stokjes bij. buty asics 43 Met stokjes eten of liever je bestek gebruiken? Aan jou de keuze! Met onze handen eten doen we vaak bij het eten van zeevruchten en schaaldieren.