s Deze 5 gerechten zijn typisch Belgisch

Vijf gerechten die typisch Belgisch zijn

Vijf gerechten die typisch Belgisch zijn

Tot ver voorbij onze landsgrenzen staan we bekend om onze wafels, frietjes en chocolade. Gelukkig heeft onze nationale keuken nog veel meer te bieden. Arizona State Sun Devils Taylor Martinez – Nebraska Cornhuskers Bij de gedachte aan deze vijf Belgische gerechten loopt het water ons spontaan in de mond:

Stoofvlees of carbonade Flamande

Belgische gerechten stoofvlees

Een foto die is geplaatst door Nikki (@nikki_narak) op 3 Aug 2016 om 4:51

Een volkse lekkernij waar weinig Vlamingen voor passen, is stoofvlees. Basisingrediënten zijn bruin bier en taaiere stukken rundvlees die lang moeten garen. Air Jordan 11 Een boterham met mosterd wordt doorgaans toegevoegd om de stoverij aan te dikken, al kan dat ook met een peperkoek. Steve Grogan Jersey Peyton Manning Tennessee Football Jerseys In Wallonië en Brussel vind je het als carbonade Flamande op de kaart.  

Kaaskroketten: als voorgerecht of uit het vuistje

Heerlijk krokant aan de buitenkant, smeuïg vanbinnen. South Florida Bulls Jerseys Dat een kaaskroket een rijke kaassmaak hoort te hebben, ligt voor de hand. De’Anthony Thomas – Oregon Ducks Een mengeling van twee vers gemalen kazen is ideaal, bij voorkeur een pittige en een zachte kaas. Chaussures Nike Maglie Brooklyn Nets

  • NIKE AIR ZOOM VOMERO 12
  • Met Parmesaan combineren bijvoorbeeld Gruyere, Emmental en oude Beemsterkaas erg goed. Nike Air Max 2017 Heren Buurtfeesten en frietkoten zijn vandaag ondenkbaar zonder kaaskroketten. Ook vind je ze op elke menukaart met oervlaamse gerechten, zoals de kaart van Nouveau Tableau in Antwerpen. fjallraven kanken pas cher

  • Nike Air Max Vente

    Gehaktballen of boulets à la Liégeoise

    In Luik brengen ze bouletten balls-glory of gehaktballen op smaak met ui, tijm, laurier, marjolein, krenten en – hoe kan het ook anders – Luikse stroop. Andrew Luck Stanford Football Jerseys Air Jordan 7 Donna De gehaktbal zelf wordt vooraf geblust met azijn. Geserveerd met frietjes is deze boulet à la Liégeoise een echte lekkernij. Zapatillas New Balance Online Een typisch Belgisch gerecht!

    Croque monsieur en zijn vele varianten

    Een croque is een typisch Vlaams sandwichgerecht dat bereid wordt door twee belegde sneetjes brood te roosteren. new balance blanche asos Zijn die sneetjes belegd met ham en kaas, dan wordt dat een croque monsieur genoemd. Scarpe Nike Store Hierop zijn talloze varianten bedacht. adidas 2017 pas cher Zo heeft een croque madam een spiegelei als extra, een croque Hawaï een schijfje ananas, een croque papa een stukje gerookt spek, enz. adidas cloudfoam uomo Echte aanraders zijn de croque boem-boem, die met bolognaisesaus overgoten wordt, en de croque jeanette.

  • Nike Air Max 2015 Uomo
  • C.J. Mosley Ravens Jerseys Wat die laatste zo bijzonder maakt? Het is een dubbele croque monsieur!

    Voor de visliefhebbers: de garnaalkroket

    kroketten Niet iedereen is even gek op kaas.

  • Mens Nike Air Max Lunar 90
  • Een perfecte variant op de kaaskroket is dan ook de garnaalkroket. Dit hapje is eveneens krokant en smeuïg tegelijk. Canotte Orlando Magic

  • Nike Air Max 2017 Dames groen
  • In de vulling zijn aardappelpuree, bechamelsaus en een visbouillon terug te vinden. Naast een flinke portie garnalen, uiteraard. nike air max 2016 goedkoop Op de kaart van Nouveau Tableau in Antwerpen konden ze uiteraard niet ontbreken. Weetje: voor zij die de weegschaal in de gaten hebben, is de garnaalkroket hooguit een kleine zonde.