Royal Delivery BlogBlog
Royal Delivery RestaurantsZone Antwerpen
Royal Delivery Account   of  Registreer  of  

Eten aan huis Europees / Westers Keuken

Bestel eten uit uw favoriete keuken bij Royal Delivery.


De westerse keuken is een verzamelnaam voor gerechten uit de Europese keuken, Noord-Amerikaanse en Australische keuken. Kenmerkend voor deze keuken is dat deze opgebouwd is uit 3 type gerechten. Zo heb je het voorgerecht, het hoofdgerecht en als laatste gerecht het dessert. Vlees wordt in de Westerse keuken beschouwd als één van de belangrijkste componenten van de maaltijd. Verder vormen aardappelen of granen in de vorm van brood, rijst of spaghetti een belangrijk bijgerecht.

De Europese keuken maakt een belangrijk deel uit van deze westerse keuken. De gerechten die je terugvindt in de Europese keuken kennen vele verschillende invloeden. Elk Europees land beschikt over haar eigen specialiteiten. Bepaalde gerechten zijn zeer populair, zoals gerechten uit onze eigen Belgische keuken. Ook specialiteiten uit de Scandinavische keuken zijn populair, alsook de favoriete keuken van vele mensen: de Mediterrane keuken; met de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken als absolute toppers. De mediterrane keuken is ontstaan aan het Middellandse Zeegebied. De Mediterrane keuken staat bekend voor haar traditionele gerechten gebaseerd op verse en kwaliteitsvolle ingrediënten. Vroeger veelal ingrediënten die lokaal gevonden werden, zoals olijven, kazen, varkensvlees, schapenvlees, paddenstoelen en aan de Middellandse Zee ook vis en schaaldieren. Mediterrane gerechten zijn veelal simpel en puur opgebouwd, met eerlijke smaken.

De hoofdingrediënten van deze mediterrane keuken zijn groenten als courgettes, aubergines, knoflook, uien en tomaten, vele soorten vis als tonijn en zalm, inktvis en octopus. Ook heerlijke kazen van schapen- of geitenmelk. En vooral heerlijk geurende kruiden als basilicum, saffraan, tijm, laurier, rozemarijn, oregano. Verder zijn pasta, spaghetti, pizza en overheerlijke wijn bekende mediterrane gerechten die reeds over de hele wereld aan populariteit genieten. Niet voor niets is deze keuken één van de populairste keukens van de Europese keuken.

Ook de Noord-Amerikaanse keuken is een populaire Westerse keuken, alhoewel deze ook zeer rijk is aan verschillende type gerechten, staat deze vooral gekend voor de hamburger en diverse vleesgerechten.

Ontdek de Europese/Westerse restaurants op de Royal Delivery menukaart.

    Royal Delivery biedt 0 restaurants aan in de categorie Europees / Westers.
    Sluiten
    Contact Contact Contact Account