Royal Delivery BlogBlog
Royal Delivery RestaurantsZone Antwerpen
Royal Delivery Account   of  Registreer  of  

Eten aan huis Japans Keuken

Bestel eten uit uw favoriete keuken bij Royal Delivery.


Kenmerkend voor de Japanse keuken is de esthetiek waarmee alles bereid en geserveerd wordt. Elk gerecht is een kunstwerk. Zowel in een Japans restaurant als in de Japanse keuken thuis. Rijst en vis vormen de belangrijkste ingrediënten van Japanse gerechten. Omwille van de simpele en gezonde keuken deed de Japanse keuken ook zijn intrede in het Westen. Naast een Japans restaurant, is de Japanse sushi bar ook ontzettend populair. Ingrediënten die vaak gebruikt worden in de Japanse keuken zijn rijst, vis, tofu, nori en smaakversterkers als sojasaus, mirin, wasabi en gember. De Japanse eetgewoonten verschillen met deze van de westerse cultuur, men eet namelijk met stokjes, soep en andere vloeistoffen worden gedronken.

Rijst vormt de essentie van de Japanse keuken en wordt in vele bereidingen op verschillende manieren gebruikt, zelfs bij het ontbijt wordt rijst gegeten. Sushi en sashimi zijn kleine, verse vishapjes die meestal als eerste gerecht van een maaltijd genuttigd worden. Een ander favoriet gerecht is tempura, kleine stukjes groenten en vis, die worden gedompeld in deeg en hierna gefrituurd. Teppan Yaki en Teriyaki zijn ook populaire Japanse bereidingen, die je ook vaak terugvindt op de menukaart van een Japans restaurant. Teppan yaki duidt op gebakken of gegrilde gerechten. Vlees, vaak rundsvlees, wordt door de chef op een grote hete plaat gebakken en voorzien met sauzen, zoals teriyaki saus. Teriyaki verwijst vooral naar de zoete teriyaki saus waarmee men zalm, rundvlees en kip marineert of bestrijkt en hierna grilt.

De Japanse keuken gebruikt ook noedels als basis van haar gerechten. Verschillende soorten noedels worden gebruikt, zoals soba, udon of ramen noedels. Een onderscheid wordt gemaakt aan de hand van de ingrediënten die gebruikt worden bij het maken van de noedels.

De Japanse keuken is vooral een pure, verse en oprechte keuken. Een goed Japans restaurant en sushi bar blijven trouw aan deze waarden en serveren heerlijk bereide gerechten met zin voor esthetiek.

Ontdek de Japanse restaurants op de Royal Delivery menukaart.

    Royal Delivery biedt 0 restaurants aan in de categorie Japans.
    Sluiten
    Contact Contact Contact Account