Royal Delivery BlogBlog
Royal Delivery RestaurantsZone Antwerpen
Royal Delivery Account   of  Registreer  of  

Eten aan huis Midden-oosters Keuken

Bestel eten uit uw favoriete keuken bij Royal Delivery.


De Midden-Oosterse keuken wordt gekenmerkt door gekruide gerechten, pittige aroma’s en een grote variatie aan smaken. Met de Midden-Oosterse keuken worden de keukens van ondermeer Israël, Libanon, Egypte en Saoedi-Arabië aangeduid. De Midden-Oosterse keukens kennen we veelal door een bezoekje aan een Libanees restaurant of een reis naar Egypte, Israël of Jordanië.

Traditie, geschiedenis en passie vormen de fundamenten van deze keuken. Voedsel speelt een belangrijke rol in de Midden-Oosterse cultuur. Uitgebreide maaltijden delen met vrienden en familie is hier heel belangrijk. Elke regio in het Midden-Oosten kent zijn eigen typische gerechten. Kruiden en specerijen vormen een belangrijke basis voor elk gerecht. Varkensvlees wordt gemeden in deze keuken omwille van religieuze redenen. Lam, rundsvlees en kip worden wel gebruikt bij het bereiden van de gerechten. Typische gerechten uit het Midden-Oosten zijn naast de welgekende pita, kebab en durum, ook falafel, hummus, baba ganoush en köfte. Gerechten die je in een goed Midden-Oosters of Libanees restaurant zeker op de kaart terugvindt. Kikkererwten vormen het belangrijkste ingrediënt in falafel en hummus, ideaal voor vegetariërs. Als groente wordt de aubergine vaak gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Dan zijn er nog de Köfte of gekruide lamsvlees balletjes. Deze balletjes vind je in de verschillende keukens van het Midden-Oosten terug, maar telkens bereid op de manier eigen aan het land.

Eén van de bekendste keukens van het Midden-Oosten is de Libanese keuken. Taboulé, Hummus en geitenkaas zijn belangrijke ingrediënten die gebruikt worden in gerechten bereid in een Libanees restaurant. De Libanese keuken kent vooral Armeense, Perzische en Koerdische invloeden. Het delen van de maaltijd staat centraal. Verschillende Libanese gerechten, zoals Libanese mezze, lenen zich er dan ook perfect toe om gedeeld te worden met een groot tafelgezelschap.

Ontdek de Midden-Oosterse restaurants op de Royal Delivery menukaart.

    Royal Delivery biedt 0 restaurants aan in de categorie Midden-oosters.
    Sluiten
    Contact Contact Contact Account