Royal Delivery BlogBlog
Royal Delivery RestaurantsZone Antwerpen
Royal Delivery Account   of  Registreer  of  

Eten aan huis Zuid- & Midden-Amerikaans Keuken

Bestel eten uit uw favoriete keuken bij Royal Delivery.


De Zuid-Amerikaanse keuken omvat gerechten die typerend zijn voor Zuid- en Midden-Amerika. Zuid-Amerikaanse gerechten zijn vooral beïnvloed door de Spaanse en Portugese keuken. Ook andere culturen beïnvloeden de Zuid-Amerikaanse keuken, zoals Afrikaanse invloeden die je terugvindt in de gerechten van het noorden van Zuid–Amerika, invloeden die ontstonden door de Afrikaanse slavenhandel die gevoerd werd in dit gebied.

Basisproducten van Zuid-Amerikaanse gerechten zijn maïs, rijst, granen, bonen, alsook pompoen. Vlees vormt een belangrijk onderdeel in de Zuid-Amerikaanse keuken. Zo kent de Argentijnse keuken bijvoorbeeld vele geroosterde vleesgerechten.

Eén van de meest bekende keukens van Midden- en Zuid-Amerika is de Mexicaanse keuken. Deze keuken omvat invloeden van de Indiaanse en Spaanse keuken. Enkele bekende ingrediënten zijn onder andere tortilla’s: kleine, ronde pannenkoekjes gemaakt van maïsmeel of bloem. Tortilla’s worden voor vele Mexicaanse gerechten gebruikt, zoals taco’s, burritos, enchiladas en quesadillas. Ook worden er in de Mexicaanse keuken verschillende soorten pepers gebruikt, die variëren in sterkte, smaak en grootte. Ze worden gebruikt om het gerecht een pittigere smaak te geven, alsook meer kleur. Ook bonen zijn een vaste waarde in Mexicaanse gerechten. Guacamole wordt vaak geserveerd bij de gerechten. Deze soort van saus bestaat uit avocado, chili ’s, tomaat, limoensap en ui. De Mexicaanse keuken bracht ook heerlijke chocolade voort, een lekkernij die ondertussen wereldwijd gekend is en begeerd wordt.

De Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken kent vele gerechten, zo kent elk land haar eigen typische Zuid-Amerikaanse gerechten met eigen invloeden. Zo heb je ondermeer de Peruviaanse keuken, de Ecuadoriaanse keuken, de Chilleense keuken, alsook de Argentijnse keuken.

Ontdek de Zuid- en Midden-Amerikaanse restaurants op de Royal Delivery menukaart.

    Royal Delivery biedt 0 restaurants aan in de categorie Zuid- & Midden-Amerikaans.
    Sluiten
    Contact Contact Contact Account